fredag

GAMMELDAGS JÆGERBUDDING

Dessert skal der lejlighedsvis være plads til. Det er nu så hyggeligt og så bliver man glad, når familien er det.

En god, gammeldags jægerbudding, bagt i ovnen og serveret med frugtsauce til, får os til at tænke tilbage på dengang, de var unge.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943


GAMMELDAGS JÆGERBUDDING

100 g smør
4 dl mælk
50 g melis
110 g mel
5 æggeblommer
saften af 1/2 citron
sukat
rosiner
5 stiftpiskede æggehvider
rasp
lidt smørklatter

Kog smør, mælk og melis sammen i en gryde og tag gryden af ilden, når det koger. Pisk melet i, pisk godt og bag det et øjeblik over varmen. Tag gryden af, og pisk æggeblommer, citronsaft, sukat og rosiner i.
Når massen er afkølet, vendes de stiftpiskede hvider forsigtigt i.

Massen fyldes i et smurt, ildfast fad, der drysses med rasp og smørklatter anbringes hist og pist.

Stil fadet ind i ovnen og bag buddingen 1 time.

Buddingen serveres dampende varm med en frugtsauce til.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGES GAMMELDAGS

Noget om Mad



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.