En god, gammeldags jægerbudding, bagt i ovnen og serveret med frugtsauce til, får os til at tænke tilbage på dengang, de var unge.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
GAMMELDAGS JÆGERBUDDING
100 g smør
4 dl mælk
50 g melis
110 g mel
5 æggeblommer
saften af 1/2 citron
sukat
rosiner
5 stiftpiskede æggehvider
rasp
lidt smørklatter
Kog smør, mælk og melis sammen i en gryde og tag gryden af ilden, når det koger. Pisk melet i, pisk godt og bag det et øjeblik over varmen. Tag gryden af, og pisk æggeblommer, citronsaft, sukat og rosiner i.
Når massen er afkølet, vendes de stiftpiskede hvider forsigtigt i.
Massen fyldes i et smurt, ildfast fad, der drysses med rasp og smørklatter anbringes hist og pist.
Stil fadet ind i ovnen og bag buddingen 1 time.
Buddingen serveres dampende varm med en frugtsauce til.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGES GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.