hvis risengrøden svides
Grøden hældes i en fart over i en anden gryde, der er skyllet i koldt vand. Lad en smule vand blive i bunden. Kog grøden igennem ved svag varme i 3-4 minutter sammen med 1-2 skivede kartofler. Tag kartoffelstykkerne op og grøden er reddet.
hvis sværen eller skindet er blødt
Hæld skyen fra og pøs en sjat koldt vand (eller bedre endnu koldt vand). Sæt kødet under grillen og hold nøje øje med den.
skiller saucen
Tilsæt lidt koldt vand eller sæt saucen koldt til fedtet begynder at stivne. Skum så meget fedt som muligt af og kog den igennem med en lille smule maizena med koldt vand.
Når saucen skiller, skyldes det ofte, at den ikke er skummet godt nok.
hvornår er stegen gennemstegt
Prøv med en strikkepind. Når saften er gylden, er stegen klar.
Hvornår er gåsen mør
Når lårene er møre, er gåsen klar. Prøv med en strikkepind
Bliver kartoflerne ikke brune
Rør lidt madkultur med ganske lidt koldt vand og hæld det over kartoflerne. Bliv ved at vende dem til alle kartofler er brune og vandet kogt væk.
Kilde : Mad & Gæster 1972
Kilde : Mad & Gæster 1972
RIGTIG GLÆDELIG JUL
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.