onsdag

DISSE TIPS REDDER JULEAFTEN

Hvis uheldet er ude med maden juleaften, gentages her en række tips, der i en fart redder situationen. Lige meget hvor velforberedte vi er, kan det gå galt og det er ikke morsomt, lige før huset er fyldt op, med forventningsfulde julegæster.

hvis risengrøden svides

Grøden hældes i en fart over i en anden gryde, der er skyllet i koldt vand. Lad en smule vand blive i bunden. Kog grøden igennem ved svag varme i 3-4 minutter sammen med 1-2 skivede kartofler. Tag kartoffelstykkerne op og grøden er reddet.

hvis sværen eller skindet er blødt

Hæld skyen fra og pøs en sjat koldt vand (eller bedre endnu koldt vand). Sæt kødet under grillen og hold nøje øje med den. 

skiller saucen

Tilsæt lidt koldt vand eller sæt saucen koldt til fedtet begynder at stivne. Skum så meget fedt som muligt af og kog den igennem med en lille smule maizena med koldt vand.
Når saucen skiller, skyldes det ofte, at den ikke er skummet godt nok.

hvornår er stegen gennemstegt

Prøv med en strikkepind. Når saften er gylden, er stegen klar.

Hvornår er gåsen mør

Når lårene er møre, er gåsen klar. Prøv med en strikkepind

Bliver kartoflerne ikke brune

Rør lidt madkultur med ganske lidt koldt vand og hæld det over kartoflerne. Bliv ved at vende dem til alle kartofler er brune og vandet kogt væk.

Kilde : Mad & Gæster 1972

RIGTIG GLÆDELIG JUL




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.