Det kan næsten ikke mislykkes, hvis opskriften følges til punkt og prikke. Selv har jeg i snart mange år, siden Hüttemeier præsenterede metoden, anvendt den med gode resultater.
Hvis kalkunsteg skal på bordet juleaften, er denne opskrift fin. Kalkunen er fyldt med en fars af hakket flæskekød, timian, fløde og lidt madeira. Når stopningen er fuldført sættes fuglen i ovnen og badet i hvidvin står den og gør sig færdig i 2 1/2 - 3 timer.
Her skulle være mad til 6 - 8 personer.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1981
HÜTTEMEIERS KALKUNSTEG
minikalkun 3 - 3 1/2 kg, optøet eller fersk
fars
500 g hakket flæskekød
salt
peber
lidt timian
2 æg
ca. 2 dl fløde
evt. lidt madeira
kold hvidvin, 1 liter
Den rensede, optøede kalkun fyldes med den færdigrørte fars og lukkes medkødnåle og lårene bindes sammen. Hals, vinger og kråser koger af.
Kalkunen lægges i bradepanden og overhældes med hvidvin (der skal være tør ikke sød).
Sæt bradepanden i en varm ovn, 225 grader, på nederste rille og lige forinden kan De drysse lidt salt på kalkunens bryst. Steger i ca. 35 - 40 minutter, så begynder vinen at småboble og der skrues ned. Når vinen er fordampet, hældes kråsesuppen kogende over.
Kalkunen passer sig selv ved 200 - 210 grader i ca. 2 1/2 - 3 timer. Stik i farsen, den er ofte den, man venter på, skal blive gennemstegt.
Bradepanden tages ud, kalkunen lægges på et fad eller skærebræt. Skyen tilsættes fløde, smør og jævning.
Servér kalkunstegen med sauce, kartofler og evt. rosenkål til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.