Gammeldags brunkål står som bekendt og gør sig færdig på komfuret, men prøv engang en gang skånsk brunkål, der dog minder om den, vi kender. Forskellen er, at skånsk brunkål gøres færdig med
Flæskesuppe, hvori kødet er kogt og så er den dryppet med sirup under bruningen.
Skånsk brunkål serveres, ligesom vores brunkål med kogt flæsk og pølse til sammen med en god sennep.
Portionen rækker til 6-8 personer.
Opskrift : Else Algreen 1964
SKÅNSK BRUNKÅL
1 stort hvidkålshoved ca. 1 1/2 kg,
75 g smør, margarine eller rent svinefedt
2-3 spsk. sirup
1/2 - 3/4 liter skinke eller flæskesuppe
salt
Kog allerførst et stykke skinke eller flæsk (saltet) og pølse. Suppen herfra anvendes til brunkålen.
Skyl kålhovedet, fjern de yderste blade. Skær hovedet i lange strimler og skæt stokken fra.
Brun fedtstoffet på en pande. Heri brunes kålen ad flere hold og dryppes med lidt sirup under bruningen.
Læg efterhånden den brunede kål i en bradepande og fugt kålen godt igennem med flæskesuppen, smagt til med salt. Tilsæt eventuelt lidt mere sirup til sidst.
Sæt bradepanden i ovnen ved jævn varme (175 - 200) og lad kålen stege ca. 1 time, hvor der af og til røres i den, så den ikke brænder på.
Smag på den færdige kål, om den mangler salt eller sirup.
Servér brunkålen med flæsk og pølse, samt en god sennep.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.