søndag

JULEBOMBE

Vi spiser godt og rigeligt i juledagene og der må da heller ikke mangle en god dessert ovenpå julemaden.

En fantastisk både hurtig og lækker dessert er denne julebombe, der er uendelig nem at tilberede. Den består af ganske almindelig nougatis, som vi blander med flødeskum, chokolade, orangegrene, marcipan, brændte mandler og Grand Marnier.

Opskrift : Ellis Tardini 1977


JULEBOMBE

1 liter nougatis
2 1/2 dl piskefløde
50 g mørk chokolade
50 g marcipan
50 g chokoladeovertrukne orangegrene
50 g brændte mandler
4 cl Grand Marnier

Nougatisen købes færdig og tøs lidt op, når ingredienserne er klar. Orangegrenene skæres i små stykker og marcipanen i meget små firkanter. Chokoladen og de brændte mandler hakkes groft og fløden piskes meget stiv.
Vend fyldet i isen, der fyldes i en rund plastikskål, som er smurt med olie. Det er bedst at fylde helt til kanten, så bomben er nemmere at vende ud.

Skålen dækkes med frysefolie og sættes i fryseren. Den fryses 3-4 timer og der røres i den undervejs. Når isen har stået halvdelen af tiden, overhældes den med Grand Marnier.

Ved servering vendes julebomben ud på et stort fad og pyntes efter smag og behag.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.