Frikadeller er det vel egentlig overflødig at præsentere, - hvert hjem sin opskrift, men alligevel er det det værd, at kigge på alternative opskrifter, der kan gå hen og overraske. Man kan jo til hver en tid, gå tilbage til familiens yndlingsopskrift på deller.
Frikadeller med hvidløg og krydderurter er ganske spændende til en forandring og så smager de godt.
Opskrift : Sigrid Fugl 1969
FRIKADELLER MED GRØNT KRYDDERI
3/4 kg kalvekød
150 g flæskekød
et lille løg, revet
1/2 fed hvidløg
2 æggehvider
1 dl fløde
lidt karse
2 spsk. hakket basilikum
salt
peber
hvedemel
smør til stegning
Lad kalvekød og flæskekød gå en gang gennem kødmaskinen. Tilsæt et lille revet løg og et halvt fed hvidløg, før kødet bliver til fars, sammen med to æggehvider, 1 dl fløde, lidt karse, 2 spsk. hakket basilikum, salt, peber og hvedemel.
Rør farsen godt og lad den hvile et par timer, hvis tiden tillader det.
Form farsen til frikadeller med en spiseske og steg dem i smør på panden.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.