Her en voldsom dejlig krydret mørbradret fra 60erne med peber, kantareller, chalotteløg, flåede tomater og cocktailpølser.
Retten serveres med en stærk sauce af æble, paprika, karry og tomatsaft til. Byd lune flutes til.
Opskrift : 1969 Sigrid Fugl
MØRBRADRET I FAD
2 stk. svinemørbrad
2 grønne peberfrugter
paprika
karry
1/4 kg kantareller
1/4 kg chalotteløg
1 ds. flåede tomater
1 ds. cocktailpølser
smør til stegning
sauce
1 æble
1 løg
paprika
karry
1 ds. tomatsaft
+ saft fra de flåede tomater
smør
mel
salt
sukker
Mørbraderne skæres til bøffer, som drysses med paprika og karry. Brunes i smør på panden, tages af panden og lægges i et ovnfast fad. Tilsæt cocktailpølser, tomater, stegte løg og kantareller. Panden koges af og skyen hældes over. Pynt med strimler af peberfrugt.
Sæt fadet i ovnen i ca. 1/2 time ved 200 grader.
Til saucen svitses løg, æble, paprika og karry i en gryde. Når løget et mørt og klart, bages op med mel og tomatsaft. Smag saucen til - den skal være stærk -
Servér retten i fadet sammen med et lunt stykke flutes.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.