torsdag

TYNDE FLÆSKEPANDEKAGER

Disse dejlige og velsmagende flæskepandekager, serveret med grøn salat til har nogle år på bagen, uden at det forringer retten det mindste.

Pandekager bliver brugt i mangen en sammenhæng, som dessert og i maden. Det gjorde pandekagerne også for 50 år siden, som disse pandekager med sprøde flæsketern i.

Der bliver ca. 10 stk. af portionen.

Opskrift : Else Algreen 1964



TYNDE FLÆSKEPANDEKAGER
dej

2 æg
6 dl mælk
250-300 g mel
1/4 tsk. salt
30 g smør eller margarine

200 g letsaltet flæsk
1 bundt purløg

Til pandekagedejen piskes æggene med halvdelen af mælken. Melet tilsættes under piskning sammen med saltet. Pisk Derefter resten af melet i.
Lige før bagningen smeltes fedtstoffet og røres i dejen.

Skær flæsket i meget små terninger og svits dem på panden, til fedtet er stegt fra og de er sprøde. Hæld fedtet fra og bland flæsketerningerne i pandekagedejen sammen med fint klippet purløg.

Varm langsomt panden op og smør den godt med smør eller margarine. Pisk op i dejen så melet ikke synker til bunds. Kom lidt ad gangen på den varme pande og bag pandekagerne.

Servér de tynde flæskepandekager med en skålgrøn salat til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.