Krydret nakkesteg med ærteragout, en lækker søndagsmiddag med nogle år på bagen.
Stegen marineres natten over i en hvidløg- tomatmarinade og gøres færdig i ovnen på dagen, hvor den serveres med ærteragout og den dejlige stegesky fra bradepanden.
Opskrift : Grethe Pedersen 1987
KRYDRET NAKKESTEG MED ÆRTERAGOUT
CA. 1 1/2 kg nakkesteg uden fedt og svær
3/4 dl olivenolie
2 fed knust hvidløg
1 topskefuld koncentreret tomatpuré
1 tsk. smuldrede, tørrede rosmarinblade
salt
friskkværnet sort peber
7 dl vand
250 g frosne, fine ærter
2 dl hakkede løg
2 dl finstrimlet selleri
1 laurbærblad
salt
friskkværnet hvid peber
Rids stegens overflade let med en meget spids kniv og læg stegen i bradepanden.
Til marinaden blandes ingredienserne og marinaden pensles over stegen, der nu står og trækker køligt natten over. Vendes et par gange undervejs.
Næste dag brunes den i ovnen ved 225 grader i 20 minutter. Herefter sættes varmen ned til 190 grader, vandet hældes ved og stegen steger nu i ca.1 time og 15 minutter. Dryp undervejs med skyen.
Medens dejen er i ovnen, laves ærterne :
Tag 1 dl stegesky fra bradepanden og kom den i en kasserolle. Tilsæt hakkede løg, selleri og laurbærblad. Bring det i kog og lad koge under låg i 5-6 minutter. Vend så de optøede ærter i og varm det hele godt igennem. Smag til med salt og peber.
Skær stegen for og servér den med ærtepuréen og stegeskyen til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.