Burgundergryde, en fin, fin gæstemiddag eller til søndagsmiddagen, hvor familien er samlet. Den fine gryde gives i flere varianter. Her en variant med både skært oksekød og letsaltet stribet flæsk samt hvidløg og sprøde brødterninger.
Portionen er beregnet til 8 - 10 personer.
Opskrift : Else Algreen 1964
BURGUNDERGRYDE MED OKSEKØD OG STRIBET FLÆSK
1 1/2 kg skært oksekød (inderlår, tyksteg eller højreb)
200 g letsaltet stribet flæsk
20-25 små skalotteløg
1 hvidløg
1 lille stykke tørret appelsinskal
1 bouguet (fransk visk)
salt
hvid peber
3-4 dl rødvin
8-10 skiver franskbrød (formbrød)
30-40 g smør eller margarine
2 spsk. olie
1 fed hvidløg
Skrab og afpuds kødet og skær det i ikke for små terninger. Skær flæsket i strimler og brun dem ret hårdt i en tør pande ved god varme. Tag flæsket op og brun løgene i fedtet. Læg dem derefter i en gryde og lad dem mørne under låg, tilsat en smule vand og lidt salt.
Brun derefter kødet i stegefedtet ved god varme og læg det i en serveringsgryde sammen med flæskestrimler, knust hvidløg, appelsinskallen og suppevisken. Drys med salt og peber og tilsæt så meget rødvin, at kødet næsten er dækket. Varm rødvinen før den tilsættes. Lad gryden småkoge ved meget svag varme under tætsluttende låg 3-4 timer. Let ikke på låget og rør ikke i gryden, nøjes med at ryste den engang imellem.
Skær brødet i terninger, brun dem i lige dele smør og olie, evt. sammen med et fed hvidløg, til de er jævnt gulbrune og sprøde og tag hvidløget op.
Hæld de varme løg og sidst de sprøde brødterninger over i gryden.
Servér straks den dejlige ret, direkte fra gryden med et godt glas rødvin til.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.