Restemad er næsten ikke til at få nok af. Specielt efter en måned, hvor vi har spist og drukket rigeligt.
Til denne over 70 år gamle resteopskrift, er anvendt kogt eller stegt kød samt en rest god brun sauce, smagt til med tomat, engelsk sauce, peber, paprika og eventuelt vin.
Kartoffelmosen er naturligvis nemmest fra industrien. Mosen er også blevet bedre med årene i forhold til tidligere.
Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945
MANDAGSSTEG
Rester af kogt eller stegt kød
en rest god, brun sauce
tomat
engelsk sauce
peber
paprika
vin
kartoffelmos (hjemmelavet eller fra pulver)
Kødresterne udskæres og lægges i et smurt gratinfad. Overhældes med en god brun sauce, der er smagt til med tomat, engelsk sauce, peber, paprika og vin (gerne sherry eller madeira).
Kartoffelmosen bredes over og der sprøjtes en pæn kant med mos. Drysses med rasp.
Bages i ovnen ca. 1/2 time til mosen er lysebrun.
Servér med en skål salat eller surt til.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.