Fanø-hvidkål, en meget dejlig og meget spændende egnsret fra Fanø, med kartoffelmos, brunede løg og kål, serveret med kogt, stribet flæsk. På Fanø serveres retten med varmt, sødet øl til.
Portionen rækker til 4 personer i to dage og er mindst ligeså god dagen efter.
Opskrift : Gudrun Larsen 1961
FANØ-HVIDKÅL
2 1/2 kg hvidkål
1 kg stribet flæsk eller lignende
2 1/2 kg kartofler
100 g løg
25 g fedtstof
salt
peber
Hvidkålshovedet deles i 8 stykker og koges mørt sammen med flæsket. Kartoflerne koges møre og moses. Løgene brunes. Kålen tages op, hakkes groft og blandes i den varme kartoffelmos sammen med de brunede løg, smages til med salt og peber.
Servér flæsket, skåret i skiver, varmt til kartoffelmosen.
På Fanø serveres der varmt, sødet øl til denne ret.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.