Af utallige gamle opskrifter på æbleskiver er her endnu én, Fru Ingeborgs æbleskiver fra 1961, af Gudrun Larsen.
Dejen er med kærnemælk, hvilket giver en anelse syrlig smag og det er kun et plus for smagen.
FRU INGEBORGS ÆBLESKIVER
dej
1/2 kg mel
6 æg
1 liter kærnemælk
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
2 tsk. natron
Æggeblommerne piskes med lidt kærnemælk og røres i melet sammen med den øvrige kærnemælk, salt, sukker og natron. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider forsigtigt i.
Bages straks i æbleskivepande med lidt fedtstof i hvert hul. Der fyldes kun 3/4 op med dej.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.