I 50erne var koteletter ofte en søndagsret.
Her en opskrift på koteletter fra , Signes svinekoteletter, serveret med brunede løg, kogte ærter og gulerødder og flødesauce.
Opskrift : Gunna Agersted 1952
SIGNES SVINEKOTELETTER
6-8 svinekoteletter
75 g smør / margarine
salt
peber
250 g løg
1/4 liter fløde
jævning
1/2 kg bælgede ærter eller 3/4 kg fra dåse (frosne, optøede)
3/4 kg gulerødder
Svinekoteletterne brunes på begge sider i smørret på panden, drysses med salt og peber og kommes i gryde.
Panden koges af med ca. 1/2 dl vand og skyen hældes ned til koteletterne. Fløden hældes ved.
Det sættes over ilden og står og småsnurrer 10 - 12 minutter. Saucen jævnes og smages til med salt og peber.
Løgene skæres i tynde skiver og brunes i smør på panden.
Koteletterne serveres lagt taglagt på den ene side af fadet, hældes over med saucen og de brunede løg strøs henover. Ved siden af koteletterne lægges de kogte gulerødder og ærter skiftevis i bunker.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.