torsdag

RAGOUTSAUCE

Den situation, hvor saucen slipper op før kødet er spist, kender de fleste vel meget godt.

Selv står jeg lige nu med en god rest dejlig mør svinekam og kunne i grunden godt få lyst til, at servere skiver af kødet i en god sauce. En svær kunst, når skyen fra stegen er brugt op.

I ugebladet hjemmet fra 1916 er en opskrift på ragoutsauce af Fru Karen Braae og da det nærmer sig jul er det glædeligt, at saucen er tilsmagt med julekrydderier. Den må kunne anvendes til det gode kød og en del andre ting i julemåneden.
Endelig kan man jo justere lidt på opskriften. Jeg er tilhænger af et par skefulde ribsgele i en sådan sauce.

Opskrift : Karen Braae 1916 (gengivet originalopskrift)



RAGOUTSAUCE

50 g margarine
et revet løg
50 g mel
1/2 liter vand
2 tsk. "Thor" ekstrakt (anden ekstrakt)
1 knsp. stødt peber
en smule stødt allehånde
lidt stødt nellike
et par laurbærblade
lidt salt
lidt kulør

50 g margarine brunes, svitses med et revet løg og bages op med 50 g mel. Spædes med 1/2 liter vand, tilsat 2 teskeer "Thor ekstrakt", smages til med 1 knivspids stødt peber, en smule stødt allehånde, lidt stødt nellike og et par laurbærblade samt muligt lidt salt og farves til sidst med lidt kulør. alle krydderierne koges lidt i saucen før kødet varmes deri.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.