Til et rigtigt gammeldags nostalgisk julefrokostbord hører sylte. Serveret på godt rugbrød med sennep og rødbeder på, så er det jul. - Og det er såmænd ikke spor for tidligt, at kigge juleopskrifterne igennem.
Nu er sylte jo ikke bare sylte. Der er adskillige måder at lave sylte på og med det in mente, må vi ikke glemme, at sylten er et produkt fra, når der blev slagtet gris på landet. Alt på grisen kunne finde sin anvendelse.
Her en gammeldags sylteopskrift og så lige et link til min egen favorit sylte, der til gengæld ikke er blevet til, for at få brugt op på grisen.
Opskrift : Sigrid Fugl 1969
GAMMELDAGS SYLTE
1/2 kg kogeflæsk
1 svineskank
1 fersk eller let sprængt svinetunge
visk af :
2 stilke persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
5-6 peberkorn
2 små løg
en blanding af : 1 tsk. salt, 1/2 tsk. peber og allehånde
Kødet koges, indtil det er mørt, ca. 2 timer. Derefter skæres det i små terninger og lægges i en skål eller form, lagvis med krydderierne. Til sidst hældes lidt suppe over og der lægges let pres på.
Sylten sættes til afsvaling et koldt sted.
Serveres, skåret i pæne skiver med rugbrød, sennep og rødbeder.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.