Hummerpostejen kan godt laves dagen i forvejen og så er der faktisk ikke meget arbejde, før gæsterne dukker op.
Et glas koldt hvidvin sætter prikken over i'et.
Opskrift : Ellen Mathiesen 1952
KOLD HUMMERPOSTEJ
1 portion mørdej uden sukker
1 kg fiskefars
1/2 kg hummer
Hummersmør
hummersauce
grøn salat efter årstiden
mørdej
100 g koldt smør, hakket i småstykker
150 g hvedemel
1 knsp. salt
1/2 - 1 æg
Bland de tørre dele sammen. smuldr det kolde smør i og saml til sidst dejen med sammenpisket æg. Undlad ar ælte for meget dejen.
En form beklædes med mørdej. I bunden lægges et lag fiskefars og heri trykkes nogle pænt skårne, kogte hummerstykker ned. Så et lag fiskefars, blandet med hummersmør, derover igen hummer og så videre til formen er fuld. Øverst et lag mørdej.
mørdej
100 g koldt smør, hakket i småstykker
150 g hvedemel
1 knsp. salt
1/2 - 1 æg
Bland de tørre dele sammen. smuldr det kolde smør i og saml til sidst dejen med sammenpisket æg. Undlad ar ælte for meget dejen.
En form beklædes med mørdej. I bunden lægges et lag fiskefars og heri trykkes nogle pænt skårne, kogte hummerstykker ned. Så et lag fiskefars, blandet med hummersmør, derover igen hummer og så videre til formen er fuld. Øverst et lag mørdej.
Postejen bages i ovnen ca. 3 kvarter, tages ud og når den er kold, vendes den ud på et rundt fad.
Hummersaucen laves på et afkog af skallerne. I saucen lægges små stykker hummerkød.
Server kold hummerpostej med varm hummersauce til sammen med en stor skål grøn salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.