torsdag

MAYONNAISE UDEN OLIE

Mayonnaise køber man da færdig - eller gør man ?

En god gammeldags hjemmerørt mayonnaise er nu ikke at kimse af og hvis man fantaserer om en sådan, uden den megen fede olie, er der også råd for det. - Oven i købet et meget gammelt et af slagsen fra først i 50erne.

Kirsten Hüttemeier lancerede en mayonnaise uden olie lige først i 50'erne. Ganske vist ikke en mauonnaise med samme fine konsistens som en klassisk hjemmerørt mayonnaise, men en udmærket salat, når der ikke er olie i huset.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952

 

MAYONNAISE UDEN OLIE

2 æggeblommer
2 top tsk. Hvedemel
2 dl fløde
eddike 
salt

Æggeblommerne kommes i en lille, helst emailleret gryde, sammen med mel og salt. Inden melet er rørt helt ud, tilsættes fløden, lidt efter lidt. Denne jævning bringes i kog og skal koge godt igennem, under stadig piskning.

Bagefter, når mayonnaisen skal afkøle, piskes der lidt i den. Smag til med eddike og salt.

Mayonnaisen er nu klar til at blande op med forskellige ingredienser.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.