Den dejligste sovs af kartoffelindmad, løg, skinke, rasp, persille og tør hvidvin, udgør fyldet.
Den nemmeste måde at udhule kartoflerne på, er at gøre det med en teske. Så går det stærkt.
Den kogte skinke, kan efter behag, udskiftes med sprødstegte bacontern eller hamburgerryg. Persillen kan erstattes med andre krydderurter, hvis man har lyst til det.
Rækker til 4 personer
Opskrift : Ukendt
FARSEREDE KARTOFLER
8 store kartofler
3 løg
100 g kogt skinke eller bacon eller hamburgerryg
50g smør eller margarine
1 flaske tør hvidvin'
1 bundt persille
50 g rasp
salt
peber
ostebrød
8 skiver afskorpet franskbrød eller udstik dem
2 spsk. smør
8 skiver samsøost eller smelteost
Smør brødskiverne med smør. Læg en skive ost på hver.
Sæt brødene på en bradepande i ovnen ved 275 grader til osten begynder at smelte. Serveres rygende varme til kartoflerne til de farserede kartofler.
Ovnen tændes på 200 grader og imedens skrælles og udhules kartoflerne. Indmaden skæres i tern.
Pil og hak løgene, skær skinken i terninger og hak persillen.
Smelt fedtstoffet ien gryde og svits løgene heri, tilsæt hvidvinen og lad det koge lidt ind. Kom kartoffelindmad, skinke og rasp i løgene og smag til med salt og peber. Fyld blandingen i kartoflerne og sæt dem i et smurt, ildfast fad. Hvis ikke al sovsen kan være i kartoflerne, lægges den i bunden af fadet.
Fadet sættes i ovnen på nederste rille og bages ved 200 grader i ca. 1 time.
Servér de farserede kartofler direkte fra fadet sammen med en skål grøn salat og nogle ostebrød.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.