I vore tider, hvor stegt flæsk netop er blevet kåret til den danske nationalret, er det værd at agte på, at flæsk jo til alle tider har været anvendt til andet end det stegte med persillesovs. Ofte i forbindelse med gryderetter, som her i flæskeruller med æbler og svesker.
Opskriften er Kirsten Huttemeiers flæskeruller med æbler og svesker, der var blandt retterne på december menuen 1959 fra i går.
Æbler og svesker klæder da også flæsket så godt i denne gammeldags gryderet.
FLÆSKERULLER MED ÆBLER OG SVESKER
10 - 12 skiver letsaltet eller fersk flæsk
3 æbler
15 svesker
Salt
Peberfedtstof til stegning
Kogende vand
Fløde
Kulør
Jævning
Sværen klippes fra flæsket og skiverne rulles sammen om rå æblesnitte og udblødte svesker. Et bånd holder sammen på kødet, der nu brunes. Resten af æbler og svesker steger med. Vand (sveskevand, det vand sveskerne er udblødt i) hældes ved.
Kødet steger 45 minutter. Skyen tilsættes fløde, smør, kulør og jævning.
Servér flæskeruller med æbler og svesker med kartofler til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Sværen klippes fra flæsket og skiverne rulles sammen om rå æblesnitte og udblødte svesker. Et bånd holder sammen på kødet, der nu brunes. Resten af æbler og svesker steger med. Vand (sveskevand, det vand sveskerne er udblødt i) hældes ved.
Kødet steger 45 minutter. Skyen tilsættes fløde, smør, kulør og jævning.
Servér flæskeruller med æbler og svesker med kartofler til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.