Alle opskrifter er beregnet til 4 personer.
- Og hvad kunne man så spiste i de danske hjem i løbet af årets sidste måned i 1959 ? Det gav Kirsten Hüttemeier et rigtig godt bud på.
Her menuen for 1. uge 2. - 8. december 1959
Onsdag den 2. december : Gæstegryden
Torsdag den 3.december : Fiskegratin (dybfrossen) med spinat og salat
Fredag den 4. december : Spaghetti Ravenna
Lørdag den 5. december : Flæskeruller med æbler og svesker
Søndag den 6. december : Maj-Britts suppe med lune ostebrød
Mandag den 7. december : Frikandeau med bacon, kartofler, frugtsalat
onsdag den 2. december gæstegryden
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1959
Tidens Samling - Jul i 1900 tallet
500 g flæskesmåkød
margarine
1 dl tomatpuré
salt
peber
5 mellemstore løg
4 dl vand
2 dl ris
frosne ærter
Kødet skæres i terninger, brunes, krydres og de snittede løg steger lidt med, inden tomatpuré og vand tilsættes. Det hele småkoger i 40 minutter. Så blandes de skyllede ris i og evt. lidt mere vand. Risene koger med til de er møre, ca. 15 - 20 minutter. Så skulle alt være mørt og sovsen smages til med tomat og evt. en klat smør.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
GÆSTEGRYDEN
500 g flæskesmåkød
margarine
1 dl tomatpuré
salt
peber
5 mellemstore løg
4 dl vand
2 dl ris
frosne ærter
Kødet skæres i terninger, brunes, krydres og de snittede løg steger lidt med, inden tomatpuré og vand tilsættes. Det hele småkoger i 40 minutter. Så blandes de skyllede ris i og evt. lidt mere vand. Risene koger med til de er møre, ca. 15 - 20 minutter. Så skulle alt være mørt og sovsen smages til med tomat og evt. en klat smør.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.