lørdag

GÆSTEGRYDEN

Menu for hele december december måned 1959 stod at læse den 1. december. Menuen var lanceret af Kirsten Hüttemeier og den var ment som en kalender, den travle husmoder kunne støtte sig til i den travle julemåned.

Alle opskrifter er beregnet til 4 personer.

- Og hvad kunne man så spiste i de danske hjem i løbet af årets sidste måned i 1959 ? Det gav Kirsten Hüttemeier et rigtig godt bud på.

Her menuen for 1. uge 2. - 8. december 1959

Onsdag den 2. december : Gæstegryden
Torsdag den 3.december : Fiskegratin (dybfrossen) med spinat og salat
Fredag den  4. december : Spaghetti Ravenna
Lørdag den  5. december : Flæskeruller med æbler og svesker
Søndag den  6. december : Maj-Britts suppe med lune ostebrød
Mandag den 7. december : Frikandeau med bacon, kartofler, frugtsalat

onsdag den 2. december gæstegryden

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1959

Tidens Samling - Jul i 1900 tallet

GÆSTEGRYDEN

500 g flæskesmåkød
margarine
1 dl tomatpuré
salt
peber
5 mellemstore løg
4 dl vand
2 dl ris
frosne ærter

Kødet skæres i terninger, brunes, krydres og de snittede løg steger lidt med, inden tomatpuré og vand tilsættes. Det hele småkoger i 40 minutter. Så blandes de skyllede ris i og evt. lidt mere vand. Risene koger med til de er møre, ca. 15 - 20 minutter. Så skulle alt være mørt og sovsen smages til med tomat og evt. en klat smør.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.