Stegte løg og flæsketerninger kommes i mosen, der steger på panden til gyldne klatter. Tilbehøret består af strimlet hvidkål med citronsaft og dejlig tyttebærsyltetøj.
En god, gammeldags og alternativ måde at anvende kartofler, flæsk og løg sammen, som det har været i mange årtier.
Denne ældre opskrift rækker til 4 personer.
Opskrift : Ukendt
Museet Tidens Samling - Barndommens jul
KRYDREDE KARTOFFELKLATTER
kartoffelmos
3/4 kg skrællekartofler
45 g smør eller margarine
3 dl kogende mælk
2 æg
3 spsk. mel
1 løg
ca. 150 g røget bacon
1/2 tsk. hvid peber
1/2 tsk. reven muskatnød
salt
ca. 3 spsk. smør eller margarine
Kartoflerne koges møre i usaltet vand. Moses med en kartoffelmoser eller gaffel.
Mosen kommes i gryden med fedtstoffet og den kogende mælk piskes i, lidt ad gangen til mosen har en passende konsistens. Pisk mosen let og luftig ved svag varme og smag til med salt.
Pisk æggene sammen og rør dem i mosen sammen med melet.
Pil og hak løget. Skær baconen i terninger. Brun løg og flæsketerninger på en pande. Lad blandingen dryppe lidt af på køkkenrulle.
Rør løg og flæsk i kartoffelmosen og smag til med salt, peber og reven muskatnød.
Brun fedtstoffet på en pande og sæt mosen på med en ske i passende klatter og steg dem gyldne på begge sider.
Servér de dejlige krydrede kartoffelretter med strimlet hvidkål, dryppet med citronsaft og tyttebærsyltetøj til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.