tirsdag

SVENSK PEBERKAGEHUS

For nogle er det først rigtig december-jul, når der er bagt et peberkagehus, der skal bringe familien i julestemning i december måned, - og så er det faktisk slet ikke helt let, at have med at gøre. Lidt tålmodighed og akkuratesse hjælper dog huset meget på vej og kreativitet sætter detaljerne på plads.

En fantastisk hyggelig beskæftigelse, en lørdag eftermiddag, hvor familien har tid til projektet sammen.
Lav dejen dagen  i forvejen og sæt den koldt natten over.

Huset her har 50 år på bagen og opskriften kan tilskrives Svenska Sockerbolaget.

Det er ikke ofte, at der er bagværk her på siden mere, men det dejlige gamle peberkagehus er jo ikke til at stå for.
Bagværk er flyttet ind på VI BAGER GAMMELDAGS og Mormors Juleopskrifter.

Opskrift : Svenska Sockerbolaget





SVENSK PEBERKAGEHUS

dej

250 g sukker
290 g sirup
150 g margarine
2 tsk. kanel
2 tsk. ingefær
1 tsk. nellike
3 dl mælk
1 kg hvedemel
1 spsk. natron

pynt (sprøjteglasur)

200 g sigtet flormelis
ca.1 æggehvide
1/4 tsk. citronsaft

karamel til klister

250 g sukker

Sukker, sirup, margarine og krydderier opvarmes i en gryde under stadig omrøring og bringes til kogepunktet. Mælken tilsættes og blandingen afkøles. Mel og natron blandes, røres i den lunkne sirupsmasse. Dejen æltes godt sammen og stilles koldt til næste dag.

Mønster klippes efter bogens mønster i kraftigt papir.
Dejen rulles ud i 1/2 cm tykkelse på et meldrysset bord. Skæres til efter bagepladerne og lægges på smurte plader. Mønstret lægges på og overflødig dej skæres væk.

Bages i ovnen ved 200-220 grader i ca. 10-12 minutter.

Så snart pladen er ude af ovnen, lægges mønstret atter på, kanterne skæres til og helt lige.Alle dele skal afsvale på pladen, inden de forsigtigt tages af og lægges på en bagerist.
Når de er helt kolde, pyntes de med sprøjteglasur og slik efter eget valg.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.