Sild forbinder vi mest med frokostbord og forskellige slags sild med løg til vores smørrebrød eller også steger vi silden på panden og serverer den traditionelt med sovs og kartofler. Og det er alt sammen bare så dejligt og så er det mad, som i mormors tid.
Krofars sennepssild, herlig fiskemiddag fra sidst i 60erne, tilberedt i ovnen, fyldt med dild, overhældt med flødeskum, smagt til med sennep og karry og sluttelig for at give en lækker brun overflade, drysset med rasp og yderligere velsignet med et par smørklatter.
Retten gør sig færdig i ovnen i løbet af ca. 1/2 time.
Opskrift : Birgitta Frantzen 1968
KROFARS SENNEPSSILD
ca. 3/4 kg små ferske sild
2 1/2 dl piskefløde
2 - 3 spsk. sennep
1/2 tsk. karry
1 - 2 dl fintklippet dild
Rens sildene omhyggeligt og udben dem. Skyl dem og tør dem, inden de fyldes med dild. Krydder dem med salt og peber.
Smør et ovnfast fad og drys dild i bunden af det. Læg sildene tæt sammen.
Pisk fløden halvstiv og smag den til med sennep og karry. Hæld sovsen over sildene. Strø fintsigtet rasp på og læg et par smørklatter hist og her.
Steg fisken i ovnen ved 200 grader i 25 - 30 minutter.
Krofars sennepssild serveres med små hvide kartofler til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.