I vore dage, hvor fokus er på sundhed og helse, kappes tidens sundhedsguruer om, at være med fremme, når det gælder vores allesammens helbred. For nogles vedkommende, ikke mindst set i lyset af, at det koster samfundet formuer hvert år, at have folk parkeret i det offentlige sundhedsvæsen, bl.a. på grund af manglende motion og sund kost.
I 1933, hvor fru Constantin udgav sin kogebog "Nem Mad", havde fruen åbenbart også tænkt på ernæringsrigtig kost. Som her i denne vitaminrige morgenspise, æble- og havregrynsmorgenmad.
Fruen gør opmærksom på, at i skallen og kærnehuset på æblet, sidder værdifulde næringsstoffer. Først i 30erne skulle rå frugter og grøntsager være højeste skrig på grund af næringsindholdet og fru Constantin erkendte da, selv at være begejstret for disse.
Opskrift : Fru Constantin 1933
ÆBLE- OG HAVREGRYNSMORGENMAD
2 spsk. knuste havregryn
3 spsk. vand
3 rødkindede æbler
1 spsk. citronsaft
1 tsk. honning eller sukker
Sæt havregrynene i blød om aftenen i vandet. Riv næste morgen 3 rødkindede æbler med skallen på deri. Kom derpå citronsaft, honning eller sukker i.
En spsk. piskefløde forhøjer velsmag og værdi.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.