torsdag

FYLDTE BANANER

Der er så mange måder at anvende bananer på, i maden eller særskilt som f.eks en dessert, som disse fyldte bananer.

En usædvanlig nem og dejlig dessert, når vi får lyst til at synde lidt. Ingredienserne er få, men kan suppleres eller byttes ud med andet, hvad man nu syntes godt om.

Banerne skal være modne, men dog faste. nødderne kan være valnødder eller mandler eller de kan erstattes med kokosmel.
Flødeskummet smages til med spiritus eller dessertvin.

Opskrift : Birgitte Frantzen 1968


FYLDTE BANANANER

4 bananer
50-75 g nøddekerner
1 1/2 piskefløde

Vælg store modne bananer og skær med en skarp kniv ca. 1/3 af skallen løs. Begynd ved spidsen og skær op mod stilken. Løsn forsigtigt bananen og skær den enten i småstykker eller mos den. Bland banankødet med f.eks hakkede valnøddekerner eller mandler eller med kokosmel.

Pisk fløden og smag flødeskummet til med sukker, rom eller dessertvin og bland det med banan.
Fyld det i bananskallerne, der pyntes med hakkede nødder eller mandler eller kokos og drys lidt med små stykker chokolade.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.