onsdag

OST- OG TOMATGRATINERET TORSK

 Noget af det dejligste er en skøn fiskeret, tilberedt i ovnen, serveret som hverdagsmad eller som gæstemad. Mulighederne er uendelig mange i de gamle fiskeretter fra 60erne som denne, ost- og tomatgratineret torsk fra 1868. Det er en hverdagsret, der ledsages af kogte kartofler.

Torsken er god i øjeblikket, hvis man selv vil filetere fisken. Ellers sælges efterhånden fin frisk fisk i supermarkedet, hvis ikke da man foretrækker at gå til sin fiskemand.

Opskrift : Birgitte Frandsen 1968



OST- OG TOMATGRATINERET TORSK

3-4 store torskefileter (ca. 1 kg)
2-3 tomater
100 g port salut
muskat

1 stor pakke dybfrossen spinat eller 1/2 kg frisk fisk

Drys fiskefileterne med salt og peber og vend dem i mel. Læg dem i et smurt ovnfast fad og dæk dem med tomatskiver. Strø lidt muskat over og evt. timian eller basilikum og kom osteskiver på. Steg fisken ved 250 grader i ca. 20 minutter.
Hæld en spinatstuvning eller hele smørdampede spinatblade i kanten af fadet.

Servér torsken med kogte kartofler til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.