Noget af det dejligste er en skøn fiskeret, tilberedt i ovnen, serveret som hverdagsmad eller som gæstemad. Mulighederne er uendelig mange i de gamle fiskeretter fra 60erne som denne, ost- og tomatgratineret torsk fra 1868. Det er en hverdagsret, der ledsages af kogte kartofler.
Torsken er god i øjeblikket, hvis man selv vil filetere fisken. Ellers sælges efterhånden fin frisk fisk i supermarkedet, hvis ikke da man foretrækker at gå til sin fiskemand.
Opskrift : Birgitte Frandsen 1968
OST- OG TOMATGRATINERET TORSK
3-4 store torskefileter (ca. 1 kg)
2-3 tomater
100 g port salut
muskat
1 stor pakke dybfrossen spinat eller 1/2 kg frisk fisk
Drys fiskefileterne med salt og peber og vend dem i mel. Læg dem i et smurt ovnfast fad og dæk dem med tomatskiver. Strø lidt muskat over og evt. timian eller basilikum og kom osteskiver på. Steg fisken ved 250 grader i ca. 20 minutter.
Hæld en spinatstuvning eller hele smørdampede spinatblade i kanten af fadet.
Servér torsken med kogte kartofler til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.