Min slægtning, Madam Mangor, der i virkelighedens verden hed Anne Marie Bang, var datter af assessor i hof- og stadsretten, Andreas Bang. hun var for sin tid en stor støtte og hjælp til tidens husholdninger, rundet af sin egen husholdninger med de notater hun havde gemt. Da manden døde, måtte hun forsørge 3 små børn og her fandt hun sin hylde i bogudgivelser, både kogebøger og børnebøger.
Faldt lige over hendes bud på godt pålæg, der f.eks. udgjordes af rester fra middagen, pyntet med en skive sky, af egen tilvirkning. Det skulle virke både forfriskende, appetitligt og ser pænt ud.
At lave sky går med fruens egne ord som fod i hose.
Opskriften er gengivet ordret, som Mangor skrev den.
Opskrift : Madam Mangor
SKY
1 kontorkop vand
2 Maggi bouillonterninger
4 blade husblas
en dråbe kulør
Kog 1 kontorkop vand, hvori der udsmeltes 2 af Maggis bouillonterninger. smelt heri 4 blade husblas, som først har ligget lidt i koldt vand og er vredet op deraf. Tilsæt 1 dråbe kulør. Lad dette stå i den lille skål, hvori det stivner og skær tynde skiver heraf på det forskellige pålæg.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.