Varm løgsuppe med tomater, peberfrugter, porrer, løg, kartofler og hvidløg, krydret med rosmarin, basilikum, merian, salvie og sellerisalt er ellers nok kræs for den, der elsker en veltillavet og velsmagende suppe.
Staldmesterens løgsuppe er nem at lave, når først ingredienser er sat parat, for der er mange af dem.
Kartoflerne sørger for, at jævne suppen, der bliver fyldig og mætter godt.
Opskrift : Else Algreen 1964
STANDMESTERENS LØGSUPPE
2 store tomater
1 rød peberfrugt
2 porrer
1 fed hvidløg
1 løg
1-2 spsk. olie
15 g smør eller margarine
1 1/2 liter bouillon
5 kartofler
1 bouquet ( fransk suppevisk)
persille
salt
hvid peber
rosmarin
basilikum
merian
salvie
sellerisalt
Skold tomaterne, flå skindet af, skær dem over, fjern kernerne og skær tomatkødet i strimler. Skær peberfrugten over, fjern kernerne og skær den i strimler. Skær porrer og de to slags løg i meget tynde skiver.
Svits det hele i en blanding af olie, smør eller margarine i 8-10 minutter og hæld bouillonen over.
Skær kartoflerne i tynde skiver og kom dem i suppen sammen med de grønne porreblade og den franske suppevisk.
Hak persillen fint og kom den i suppen sammen med lidt af de forskellige krydderier. Lad den koge 1/2 time til kartoflerne er kogt ud. Tag visken og porrebladene op og kom til sidst lidt friskklippet persille i.
Servér suppen rygende varm med et stykke flutes til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.