Blomkålen, der er dansk og fantastisk i øjeblikket, er en perfekt ledsager til kødretter eller som en selvstændig ret.
Denne gamle blomkålsret, blomkål med flæsketerninger er netop så skøn som ledsager til anden mad. Består af blomkål, kogt i buketter, overhældt med smør, tilsat rasp og ristede flæsketern.
Er man til røget smag, bruges røget bacon.
Portionen rækker til 4 personer
Opskrift : Ellis Tardini 1975
1 blomkålshoved
vand
salt
citronsaft
100 g stribet flæsk
40 g smør
2 spsk. rasp
Del blomkålen i buketter. Kog dem i saltet vand tilsat citronsaft i ca. 15 minutter. Lad blomkålen dryppe af i en sigte og hold den varm.
Skær flæsket i terninger og rist det på en tør pande. Tilsæt smør og rasp. Hæld det over blomkålen.
Servér blomkål med flæsketerninger til f.eks. frikadeller.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.