søndag

STIKKELSBÆR-CHUTNEY

Vi bliver lidt ved nogle af de rigtig gamle sylteopskrifter. - I det her tilfælde, "Frøken Jensen´s" stikkelsbær-chutney fra 1936.

Chutney er et hit, ikke mindst, når vi kommer til den mørke tid, er det rart at mindes sommeren på glas og flaske.
Chutney er ikke nødvendigvis lig med tomater. Den kan akkurat lige så godt tilberedes med sure bær som f.eks. stikkelsbær, her med en lækker krydring af ingefær, cayennepeber, allehånde og nellike.

Hjemmelavet chutney er god til kød- og fiskeretter eller den kan spises som pickles.

Opskrift : Frøken Jensen 1936


STIKKELSBÆR-CHUTNEY

3 kg stikkelsbær
250 g rosiner
250 g melis
150 g løg
2 spsk. salt
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. allehånde
1 tsk. nellike
1/2 liter eddike

Løgene koges af i vand og blomsterne tages af stikkelsbærrene. Ingredienserne blandes sammen i en gryde og koges i ca. 1 1/2 time til chutneyen er fuldstændig lind.
Den hældes i skoldede glas, som straks bindes til.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.