fredag

FANØ-RET

Fanø-ret, bacontern og stegte løg tilsat kogte ris, lidt muslinger eller rejer, er en dejlig nem og hurtig risret med smag af sennep og karry. Retten serveres med grøn salat og flutes til.

Paul Erik Christiansen udgav først i 60erne en køkkenkatakismus for travle udearbejdende og andre, f.eks. studerende, som måske kun havde begrænset køkkenadgang.

For nogen tid siden i en eller anden anledning fangede mit øre tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen, hvor han gav udtryk for i sin studietid, ofte at have anvendt denne katakismus, når han som studerende skulle bikse noget sammen, der godt måtte være lidt spændende. For maden er ret spændende med gode kombinationer af ingredienser, der klæder hinanden.

Opskrift : Paul Erik Christiansen



FANØ-RET

baconterninger
løg, snittede
lidt muslinger eller lidt rejer
1 portion kogte, løse ris
salt
peber
sennep
lidt karry

Hæld bacontern på panden og steg dem sprøde. Undervejs tilsættes snittede løg, der steges med i baconfedtet. Kom lidt muslinger eller rejer i, sammen med løskogte ris, peber, salt, sennep og lidt karry.

Servér fanø-retten med en skål grøn salat og flutes til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.