mandag

CITRON-KARTOFFELSALAT

Kartoffelsalat er og var altid populært, - igennem årene tilberedt i et utal af variationer og hertil kommer, serveret kold eller varm med kød ligeså varierende.

En af de mest skattede kartoffelsalater gennem tiderne er den gammelkendte varme kartoffelsalat af eddike, smør og løg, som sovs til kartoffelskiverne. Traditionel ledsager hertil er røde pølser.

Her en ligeledes gammelkendt kartoffelsalat, citron-kartoffelsalat, serveret kold eller varm. En dejlig sommerlig kartoffelsalat, serveret med et par skiver kogt skinke eller andet kød til.

Opskrift : Tørsleffs " Den hvide Frokostbog ", der udkom første gang i 1933


CITRON-KARTOFFELSALAT

1 dl. vand
saft af 1 citron
1 lille løg
2 æggeblommer
1 tsk. salt
1/4 tsk. sukker
1 knsp. peber
1 dyb tallerken kartoffelskiver

Vand, citronsaft og løgskiver koges sagte 5 minutter til løgene er møre. Æggeblommerne røres med krydderier. Den kogende løglage tilsættes dråbevis under omrøring.
Saucen hældes tilbage i gryden og varmes op uden at koge, til den er jævn. 1 spsk. smør kan tilsættes. Den hældes over kartoffelskiverne.

Server den dejlige citron-kartoffelsalat kold eller varm med lidt kød til.

VELBEKOMME





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.