Det kan være fade med pindemadder, små, lette retter eller hvad med denne dejlige cocktailtærte fra 60'erne.
Tærten består af 3 bunde, lagt sammen med en herlig creme af smør, parmesan, piskefløde og cognac samt yderligere en creme, bestående af mayonnaise, rørt med revet løg og kaviar.
Det her er lækkerier, nok til 8-10 personer.
Opskrift : Fritze Juel
COCKTAILTÆRTE
tærtedej
175 g mel
150 g margarine
3 spsk. piskefløde
fyld 1
150 g smør
150 g revet parmesan
3-4 spsk. piskefløde
1/2 spsk. cognac
fyld 2
100 g mayonnaise
1 revet løg
1 stort glas dansk kaviar
pynt
hjertebladene af 1-2 salathovedets
5-6 fyldte oliven
100-200 g røget laks
Til dejen lægges melet på bordet og det kolde fedtstof hakkes i. Tilsæt den kolde fløde og arbejd lynhurtigt dejen sammen. Pak den ind og læg den koldt i ca. 1 time. Rul dejen tyndt ud på et melet bord og udstik 3 bunde efter en frokosttallerken.
Læg bundene på smurte plader, prik dem tæt og bag dem i ovnen ved 225-250 grader i 8-10 minutter.
Flyt nu meget forsigtigt bundene over på en bagerist og lad dem blive kolde.
Til fyld et røres smørret blødt og lidt efter lidt tilsættes reven parmesan, piskefløde og cognac. Bred denne masse på 2 af bundene.
Til fyld to røres mayonnaisen med revet løg og kaviar og bred det på den sidste bund. Anbring denne på den ene bund med ostefyld og læg den anden bund med ostefyld over således, at fyldet kommer øverst.
Pynt tærten med en krans af hjertebladene af salat og sæt "blomster" på kransen af halve fyldte oliven samt udstrimlet, sammenrullet røget laks.
Server tærten senest 1/2 time efter sammenlægningen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.