fredag

FREDAGSGRATIN

Fredagsgratin af rester af kogt torsk, fiskefars, tomater og løg. Det er en meget velsmagende fiskeret med ingredienser, der klæder hinanden så rasende godt, fra midt i 60erne. Retten gør sig færdig i ovnen og så kan den faktisk nemt gøre det ud for en gæsteret.

Fin efter en dag med kogt torsk og rester af torskekød her fra. Fiskefarsen kan købes færdig, så tilberedningen behøver ikke at tage lang tid.

Portionen rækker til 4 personer.

Opskrift : Rigmor Bagger 1965


FREDAGSGRATIN

1/2 kg fiskefars
rester af kogt torsk (ca. 250 g)
1/4 kg tomater (gerne bløde purétomater)
1/4 kg løg
50 g margarine
1 tsk. rosenpaprika
salt

Et gratinfad smøres godt, bunden dækkes med fiskefars og den kogte fisk lægges henover.
I en gryde smeltes margarinen, lidt vand kommes i, løgene snittes i ringe og koger i gryden i 5 minutter.
Tomaterne skæres i småstykker, der tilsættes. Når det hele har snurret et øjeblik, smages det til med paprika og salt. Blandingen hældes øverst i gratinfadet.

Gratinen bager i ovnen ved 170 grader i ca. 30 minutter.

Servér gratinen i fadet, straks det forlader ovnen og giv godt brød til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.