I min barndom i 50erne, var det ikke noget særsyn med syltede grønne tomater til oksestegen om søndagen.
Grønne vaniljesyltede tomater går vi aldrig fejl af, men er lysten der, til at prøve en af de rigtig gamle opskrifter på syltede tomater, er her én fra Frøken Jensen på modne tomater med citron.
Nem at gå til og hvilken fryd, når glassene står fyldte til senere brug.
Opskrift : Frøken Jensen Kogebog med Syltebog 1936
MODNE SYLTEDE TOMATER MED CITRON
1 kg modne, ikke overmodne tomater
1 kg melis
saften af 4 citroner
Modne, ikke overmodne tomater tørres godt af, prikkes med stoppenål og lægges i en krukke, lagvis med sukkeret.
Næste dag hældes saften fra og koges med citronsaften. Det hældes kogende over tomaterne.
De to følgende dage gentages saftens kogning og begge gange hældes den kogende over tomaterne. Lidt cognac kan hældes oven i glassene eller krukkerne, som straks bindes til.
Almindelige regler for hygiejne ved syltning, gælder også her.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.