Det er rent luksus med hjemmelavet vindruegelé og den allerbedste måde at anvende geléen på er som kagepynt og på desserter.
Arbejdet er såmænd ikke voldsomt, når først druerne er pillet af stilkene.
Opskrift : Frøken Jensens Kogebog med Syltebog 1936
VINDRUEGELÉ
vindruer, omtrent modne
1 1/4 kg melis pr. liter saft
Vindruerne pilles fra stilkene og fyldes i en krukke, som stilles i en gryde kogende vand, der vedblivende må holdes i kog til druerne brister og safter godt.
Det hele hældes i geléklædet, og saften, som er løbet igennem, måles, koges med sukker, skummes og hældes i glas, som straks bindes til.
Almindelige regler for hygiejne i forbindelse med syltning gælder.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.