onsdag

VINDRUEGELÉ

De, der har egne druer at tage af, kan gemme glæden over de næsten modne druer til vinteren, og lave nogle glas med dejlig vindruegelé. Druerne må ikke være helt modne, da pektinindholdet da vil være for lille til at stivne. Derfor duer vindruer i butikkerne heller ikke til gelé. De er for modne.

Det er rent luksus med hjemmelavet vindruegelé og den allerbedste måde at anvende geléen på er som kagepynt og på desserter.

Arbejdet er såmænd ikke voldsomt, når først druerne er pillet af stilkene.

Opskrift : Frøken Jensens Kogebog med Syltebog 1936


VINDRUEGELÉ

vindruer, omtrent modne

1 1/4 kg melis pr. liter saft

Vindruerne pilles fra stilkene og fyldes i en krukke, som stilles i en gryde kogende vand, der vedblivende må holdes i kog til druerne brister og safter godt.

Det hele hældes i geléklædet, og saften, som er løbet igennem, måles, koges med sukker, skummes og hældes i glas, som straks bindes til.

Almindelige regler for hygiejne i forbindelse med syltning gælder.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.