Kakaofromage fra 70erne, når der afsluttes med lidt sødt. Fromagen bliver rigtig god, når den får lov at stå natten over.
Alt efter temperament anvendes letmælk eller sødmælk i denne dejlige dessert, der evt. serveres for familien, når den er samlet i weekenden.
Kakaofromage ser godt ud, pyntet med flødeskum.
Opskrift : Else Algreen 1978
KAKAOFROMAGE
4 blade husblas
2 spsk. kakao
2 dl letmælk eller sødmælk
2 æg
2 spsk. sukker
1 dl piskefløde
Sæt husblasen i blød i rigeligt, koldt vand mindst 5 minutter. Pisk kakaopulveret ud i mælken i en gryde og kog det ca. 2 minutter under piskning. Tag gryden fra varmen.
Knug husblasen op af vandet og smelt den i den varme kakao. Køl kakaoen godt af.
Pisk æggeblommer og sukker godt. Kom kakaoen i og stil blandingen koldt, til den er ved at være stiv. Rør i den nogle gange.
Pisk æggehvider og fløde hver for sig. Bland begge dele i fromagen med forsigtighed og hæld den op.
Lad den gerne stå koldt til næste dag og pynt så fromagen med flødeskum.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.