De er så dejlige, disse fennikel og hvis man syntes om smagen af lakrids sammen med svinekoteletter, er her en god gæsteopskrift fra 70erne, hvor Else Algreen lancerede svinekoteletter med fennikel.
Ud over fennikel giver både hvidløg og enebær smag til denne gode ovnret.
Tilbehør er enten lun flüte eller løse ris.
Rækker til 4 personer
Opskrift : Else Algreen
Emalje fra Glud & Marstrand
SVINEKOTELETTER MED FENNIKEL
4 store svinekoteletter
1 stor fennikel
2 store fed hvidløg
8 enebær
salt
peber
olivenolie
Skyl fennikelen og hak den som løgterninger. Pil hvidløgene og snit dem fint. Knus enebærrene i en morter. Bland fennikel, hvidløg, enebær, salt og peber. Vend svinekoteletterne heri og læg dem i et smurt, ovnfast fad. Fordel evt. rest af fyldet og halvdelen af olivenolien over koteletterne.
Lad koteletterne stå i 2 timer, vend dem en gang og fordel resten af olivenolien over.
Steg dem i fadet under grillen i ovnen, ca. 10 minutter på hver side, afhængig af koteletternes tykkelse.
Servér koteletterne straks i det ovnfaste fad med lun flüte eller løse ris til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.