søndag

OSSO BUCO MED ROSMARIN

Skøn efterårsmad er osso buco, serveret med godt brød til eller som her, løskogte ris i hønsebouillon, rørt op med smør og reven parmesanost. Simreret - i vore dage kaldet slow food.

Utallige er opskrifterne med osso buco,en dejlig ret, der er kommet til udefra.

Kalve- eller okseskank er anvendelig. Her er anvendt kalveskank, der, hvad kalveskank angår, er nemmest at få mør og så er det, den dyreste af de to slags skanker.

Portionen rækker til 6 personer.

Opskrift : Else Algreen 1979



OSSO BUCO MED ROSMARIN

6 skiver kalveskank på ca. 3 cm
1 dl mel
salt
peber
75 g smør
2 spsk. olie
2 tsk. rosmarin
3 fed hvidløg
reven skal af 1 citron
400 g skalotteløg
1 dl tør hvidvin
2 dl oksebouillon
5 store porrer
1 dåse flåede tomater
2 spsk. hakket persille

Vend kødet i en blanding af mel, salt og peber. Brun det i en blanding af smør og olie på en pande og læg det over i en stegegryde. Drys med rosmarin, reven citronskal og pres hvidløg ud over kødet.

Pil løgene, brun dem i resten af fedtstoffet på panden, hæld dem over kødet.

Kog panden af med hvidvin, hæld det over kødet og tilsæt bouillonen. Lad kødet koge ved svag varme i 1 time.

Rens porrerne, skær dem i stykker på ca. 5 cm og tilsæt dem tillige med tomaterne. Kog retten videre i ca. 30 minutter eller til kødet er mørt.

Servér den dejlige osso buco med godt brød til eller med løskogte ris i hønsebouillon.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.