Skøn efterårsmad er osso buco, serveret med godt brød til eller som her, løskogte ris i hønsebouillon, rørt op med smør og reven parmesanost. Simreret - i vore dage kaldet slow food.
Utallige er opskrifterne med osso buco,en dejlig ret, der er kommet til udefra.
Kalve- eller okseskank er anvendelig. Her er anvendt kalveskank, der, hvad kalveskank angår, er nemmest at få mør og så er det, den dyreste af de to slags skanker.
Portionen rækker til 6 personer.
Opskrift : Else Algreen 1979
OSSO BUCO MED ROSMARIN
6 skiver kalveskank på ca. 3 cm
1 dl mel
salt
peber
75 g smør
2 spsk. olie
2 tsk. rosmarin
3 fed hvidløg
reven skal af 1 citron
400 g skalotteløg
1 dl tør hvidvin
2 dl oksebouillon
5 store porrer
1 dåse flåede tomater
2 spsk. hakket persille
Vend kødet i en blanding af mel, salt og peber. Brun det i en blanding af smør og olie på en pande og læg det over i en stegegryde. Drys med rosmarin, reven citronskal og pres hvidløg ud over kødet.
Pil løgene, brun dem i resten af fedtstoffet på panden, hæld dem over kødet.
Kog panden af med hvidvin, hæld det over kødet og tilsæt bouillonen. Lad kødet koge ved svag varme i 1 time.
Rens porrerne, skær dem i stykker på ca. 5 cm og tilsæt dem tillige med tomaterne. Kog retten videre i ca. 30 minutter eller til kødet er mørt.
Servér den dejlige osso buco med godt brød til eller med løskogte ris i hønsebouillon.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.