Dengang i 60'erne blev ordet barbecue også brugt, lånt fra Amerika, men egentlig var ordet spansk.
Barbecue var dengang og nu et udtryk for grillning af maden på åben grill.
Eksport og Svineslagteriernes Salgsforening lancerede op igennem 60'erne en kolossal mængde opskrifter med gris. - De gav bl.a. anvisninger til de danske husmødre, hvilke stykker svinekød, der var mest anvendelige til grill, kødmængde og grilltider.
Gode, anvendelige stykker var f.eks. Koteletter, mørbrad, ribben, stribet flæsk, hamburgerryg, rullesteg og pølser.
Grillsaucer af forskellig art til at højne det grillere kød, manglede der heller ikke anvisninger på fra Svineslagterierne. Såmænd ikke særlig forskellige fra, hvad vi anvender i dag. Som f.eks følgende 3 slags gammeldags grillsauce :
GRILLSAUCE 1 (KOGES)
GRILLSAUCE 2 (LUNES LIDT)
GRILLSAUCE 3
Opskrifter : Eksport og Svineslagterierne
GRILLSAUCE 1
2 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket
1 spsk. smør
1 spsk. olie
1 dåse flåede tomater
1 dl tomatpuré
2 spsk. tørret basilikum1 spsk. sukker
Ingredienserne koges sammen til en blød sauce.
GRILLSAUCE 2
2 spsk. smør
1 dl piskefløde
1 dl bouillon
1/2 tsk. salt
2 spsk. hakket persille
Ingredienserne kommes i en gryde og varmes let igennem. Skal ikke koge.
GRILLSAUCE 3
1 stort løg, hakket
1 spsk. smør
1 ds. flåede tomater
1/2 tsk. sellerisalt
1/2 tsk. paprika
1 tsk. Karry
evt. Maizenamel
Det hakkede løg svitses i smørret. De flåede tomater og krydderierne kommes i og det hele småkoger ca. 5 minutter. Hvis saucen synes for tynd, jævnes den med lidt maizenamel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.