lørdag

PORTVINSGRAVET SVINEMØRBRAD

Herlig er denne portvinsgravede svinemørbrad fra engang i 70'erne, serveret med flutes eller rugbrød. Hertil en kold senneps- eller peberrodssovs.

Planlæg i god tid, da mørbraden skal trække i lagen i to døgn, og det koldt.

Opskrift : Husholdningslærerinde Ingeborg Suhr


PORTVINSGRAVET SVINEMØRBRAD

1 svinemørbrad på ca. 400 g
1 1/2 spsk. groft salt
1 tsk. Frysetørrede, grønne peberkorn
1 dl portvin
1 spsk. olie

Puds mørbraden ren og bland salt og knuste peberkorn. Gnid mørbraden med lidt af blandingen. Læg den i en plastikpose.

Bland portvin og olie med resten af salt-peberblandingen og hæld det over mørbraden i posen. Luk posen tæt og læg den i køleskabet. Mørbraden trækker nu i lagen i 2 døgn. Vend posen af og til.

Server kødet, skåret i meget tynde skiver på skrå med flutes og kold sennepssovs's eller kold peberrodssovs.

Til kold sennepssovs blandes 2 dl creme fraiche med 2-3 spsk. sennep og 1/4 tsk. groft salt.
Til kold peberrodssovs blandes 2 dl creme fraiche med 1 1/2 spsk., evt. 1 tsk. sukker, 1/4 tsk. groft salt og lidt peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.