Overalt bugner det med duftende og velsmagende modne jordbær og da selvfølgelig da allerhelst danske jordbær. De vil hurtigt kunne blive til det rene guld med denne dejlige gammeldags jordbærkompot.
Der går en bakke jordbær til portionen og brug for guds skyld gerne 1/2 stang vanilje. Vaniljesukker kan da bruges, men de lækre vaniljekorn må vi så undvære, og det er synd.
JORDBÆRKOMPOT
500 g jordbær
1 1/2 dl vand
150 g hugget sukker
citronsaft
1/2 stang vanilje
Kog en sukkerlagen, hvori der er yderst sparsomt med vand. Jordbærrene safter og afgiver ganske meget væske. Smag lagen til med vanilje og nogle dråber citronsaft.
Rens og pil jordbærrene og skyl dem hastigt i koldt vand. Lad dem dryppe godt af og læg dem i lagen. Skru ned for varmen og lad bærrene snurre ganske sagte i 10 minutter.
Køl kompotten af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.