Der anvendes friske ærter, nye gulerødder og selvfølgelig nye kartofler til retten.
Det er et højsommerligt måltid enhver lollik glæder sig ubeskriveligt til, år efter år.
Opskrift : Ruth Gunnarsen 1957
LOLLANDSKE MÆLKEÆRTER MED RISTET BACON
3 bundter nye gulerødder
1 dl vand
1 tsk. sukker
1 kg friske ærter (250 g ærter)
1 kg nye kartofler
1 1/4 liter mælk
4 spsk. mel
1 dl mælk
2 tsk. salt
hakket persille
8 skiver bacon eller røget flæsk
Ærterne bælges, gulerødderne skrabes og skæres i skiver. Desuden skrabes kartoflerne og skæres i kvarter.
Gryden sættes over med vand og sukker, gulerødderne får lige lov at koge et par minutter, før mælken hældes i. Ærter og kartofler tilsættes, - koger ialt 20 minutter.
Baconen ristes og spises til. En jævning røres og tilsættes retten efter de 20 minutter.
For egen regning foreslåes, at jævne med en smøbolle. Det giver et rigtig godt resultat. Smag til med salt.
Server Lollandske mælkeærter med ristet bacon, drysset med hakket persille.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.