torsdag

RÅSYLTEDE RABARBERROSINER

Gammeldags råsyltede rabarberrosiner er en skøn ting at have på hylderne til den mørke tid. Anvendt i bagværk, frugtsalater og råkostsalater.

Råsyltning uden kogning, kan man begive sig til, men flere ting skal være overholdt for at sikre et godt resultat.

Holdbarheden kan sikres ved tilsætning af kemiske stoffer som benzoesyre eller bensoesurt natron. Anvendt rigtig bliver resultatet rigtig godt og bismag undgås.
Konserveringsmidlet skal afvejes meget omhyggeligt og det skal være opløst ordentligt.

Frugten skal være fuldstændig dækket af saft eller vand, da midlet kun virker opløst helt.

Endvidere er det absolut nødvendig at frugten er helt frisk. 

Opskrift : Kaja Pedersen 1952

 

RÅSYLTEDE RABARBERROSINER

1 kg rabarber
300 g sukker
5 g citronsyre
1/2 g benzoesyre

næste dag

200 g sukker
1 g benzoesyre

Rabarberne vaskes, flækkes igennem på langs et par gange og skæres derefter på brødmaskinen i ganske små stykker som rosiner. Røres som ved anden råsyltning og står et døgn.
Saften sies fra og rabarberstykkerne røres godt med den anden portion sukker og benzoesyre, hvorefter de fyldes på skoldede glas eller krukker og tilbindes.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.