En dekorativ anretning, vi sagtens kan være bekendt at byde vore dages sommergæster, noget Mathilde Muus eller som hun kaldte sig, fru Constantin, i sin kogebog Nem Mad fra 1933, lærte såvel unge som gamle husmødre.
Mathilde var født i 1852 og døde i 1935.
EN KOLD ANRETNING FRA FRU CONSTANTIN
sauce
6 spsk. olie
2 spsk. eddike eller saft af en citron
1 dessertskefuld rørt, gul sennep
1 tsk. sukker
1/2 tsk. salt
3 dråber saft af et revet løg
skiver eller terninger af 5 små fine kartofler
skiver af 4 små hårdkogte æg
Skiver af 4 mindre, ikke for modne tomater
tommestore stykker af en kogt makrel, skåret lidt i stykker inden kogningen
om muligt lidt kogt blomkål
Bland ingredienserne sammen til saucen. Heri kommes skiver eller terninger af små fine kartofler, skiver af hårdkogte æg, skiver af ikke for modne tomater, tommestore stykker af kogt makrel og om muligt lidt kogt blomkål.
Kartofler, fisk og blomkål blandes forsigtigt i saucen, lægges på et rundt fad, men tomater og æggeskiver stikkes forsigtigt ind, de går itu i saucen. Grøn salat hist og her.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.