En ting, der er god at marinere på gammeldags vis, er kartofler. Kartofler skåret i skiver eller stænger som til pommes frites.
De marinerede kartofler, der er et virkeligt godt alternativ til den kogte kartoffel, passer usandsynlig godt til mange kødretter.
Det er vigtigt, at kartoflerne trækker mindst 1 time i marineringen.
Opskrift : Else Algreen 1964
MARINEREDE KARTOFLER
5-6 store kartofler
1 lille løg
marinade
6 spsk. olie
1 1/2 spsk. vineddike
1 1/2 spsk. hvidvin
1 spsk. fint hakket løg eller 1 fed revet hvidløg
salt
hvid peber
Kog kartoflerne knapt møre, skræl dem og skær dem i skiver eller stænger som til pommes frites.
Skær løgene i små terninger og læg dem i en skål sammen med kartoflerne.
Kog marinaden op og hæld den skoldhed over kartoflerne.
Skal trække ca. 1 time, før de serveres.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.