mandag

MAKARONI-RET MED OST

Dejlig gammeldags makaroni-ret med ost, er denne knap 75 år gamle ovnret. Den består af makaroni og ostemælkesovs, allieret i et ovnfast fad og færdiggjort i ovnen.

En nem hverdagsret, der stadig holder.

Opskrift : Fru Ida Spies / ugebladet Hjemmet 1931



MAKARONI-RET MED OST

2 kopper småt knækket makaroni
vand
2 spsk. smør
3 spsk. mel
2/3 tsk. salt
1/3 tsk. paprika
1 tsk. sennepspulver
2 kopper mælk
1 1/3 kop ost

Makaronien koges 20 minutter i letsaltet kogende vand. Den lægges på dørslaget, til den er afløbet. Så overhældes den med en hvid sovs, lavet af smør, mel og krydderier. Den spædes med mælk og koger sagte 5 minutter. En kop af den revne ost røres i. Det hele kommes i et smurt bagefad, resten af osten drysses over.

Den bages i ovnen ved middelvarme (180-200 grader) 15-20 minutter.

Spises varm fra fadet.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.