søndag

JORDBÆRBEIGNET

Skønt stadig masser af jordbær i butikkerne, er her en rigtig lækkerbisken, hvor der dog anvendes frosne jordbær.

Når vi trænger til noget lækkert, som en lille snack eller når vi vil nyde en af de sidste sommeraftener sammen med familien eller gode venner.

Det er vigtigt, at jordbærrene kun er let optøede.

De sprøde jordbærbeignets serveres varme, drysset med florsukker.

Opskrifter : Else Algreen 1964



JORDBÆRBEIGNET

1 pakke dybfrosne jordbær (skal være så optøede, at de akkurat kan skilles fra hinanden)
1 spsk. Kirsch

1 portion beignetdej

125 g mel
1/2 tsk. salt
2 spsk. olie eller smeltet smør
3/4 dl øl
1 dl vand
1 æggehvide

olie eller palmin

Bland mel, salt og fedtstof. tilsæt let lunkent øl og vand lidt efter lidt under piskning eller omrøring.
Lad dejen hvile 10-15 minutter. Pisk til sidst æggehviden og vend den i dejen, umiddelbart før den skal bruges.

Dyp jordbærrene , et ad gangen, i Kirsch, dyp dem derpå hurtigt i frituredejen og kog dem så hurtigt som muligt i det varme fedtstof.
Tag dem op på fedtsugende papir.

Servér de skønne jordbærbeignets straks med et drys af florsukker over.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.