Man har plukket og tørret hyben og haft dem opbevaret på dåse, hvor de kan holde sig i årevis.
Hyben er en af de mest C-vitamin rige spiser, vi kan få og så smager det jo dejligt.
Opskrift kilde : Bornholmernes Mad / Bornholms Museum
Hyben, der skal være faste og røde lægges i ovnen ved ca. 50 grader og står i 2-3 timer. De bløde hyben bliver nu stående i ovnen, der er slukket.
Eftertørrer i 2-3 uger til de er fuldstændig tørre.
HYBENSUPPE FRA CHRISTIANSØ
1/2 kg tørrede hyben fra hunderosen
1 1/2 liter vand
ca.100 g sukker
1-2 tsk. eddike
jævning
kartoffelmel
vand
De tørrede, let knuste hyben koges en times tid med vandet. Trækker i 10-12 timer og sies.
Saften koges op igen og jævnes med jævningen. Smages til med sukker og eddike.
Server den dejlige hybensuppe med en klat flødeskum på toppen.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.